Upplev Rom, den eviga staden!

Rom är en av de mest spännande städerna i Europa, och det finns så mycket att upptäcka! Den historiska staden har något för alla, oavsett om du gillar historia, kultur eller bara vill ta det lugnt och njuta av maten och vinet. Upplev Rom på egen hand eller med en guidad tur – det kommer med stor säkerhet att bli en oförglömlig upplevelse!

En resa till Rom – vad du inte får missa!

Rom är en av de mest spännande och romantiska städer i Europa, och det finns mycket att upptäcka. När man besöker Rom för första gången är det lätt att fastna för alla de historiska sevärdheterna. Man kan till exempel besöka Colosseum, Vatikanstaten eller den berömda Fontana di Trevi. 

Påvens audiens som du kan uppleva i Vatikanstaden är för många något man vill uppleva åtminstone en gång i livet och det är lätt att förstå varför med sin historia och den vackra staden.

Men Rom är en stad där det finns mycket att upptäcka även för er som inte är intresserade av de klassiska sevärdheterna. Ta till exempel en biltur utanför staden för att upptäcka några av de vackra omgivningarna, eller prova någon av de goda restaurangerna som erbjuder traditionell italiensk mat.

Oavsett hur man väljer att tillbringa sin tid i Rom, är det alltid en minnesvärd resa.

Gör som lokalborna – upptäck de bästa gömda pärlorna i staden

Det finns alltid något nytt att upptäcka i staden, oavsett hur länge man har bott där. Ofta är det de lokala invånarna som känner till de bäst gömda pärlorna, så varför inte följa deras exempel?

Be någon av dina lokala vänner att visa dig runt, eller ta en titt på turistguiden för tips om de bästa ställena att besöka. Upptäck nya restauranger, butiker och sevärdheter, och du kommer snart att kunna imponera alla med din kunskap om staden.

En helg i Rom – vad man kan hinna med

En helg i Rom är aldrig nog, men det finns mycket man kan hinna med på en kortare resa. Den historiska staden har något för alla – oavsett om man gillar shopping, mat eller bara vill ta det lugnt och upptäcka staden på egen hand.

På en helg kan man besöka de mest kända sevärdheterna som Colosseum och Vatikanen för att få ta del av den rika kultur och historia som Rom har. Det finns även gott om tid för att shoppa loss i de många butikerna eller prova den goda maten på någon av Roms tusentals restauranger.

För dig som gillar italiensk mat är Rom drömstaden och det är många som tillbringar en dag med att bara testa olika maträtter på restaurangerna eller gatuköken. Oavsett hur man väljer att tillbringa sin helg i Rom, är det garanterat en minnesvärd resa.
 

10 anledningar till varför man måste besöka Rom en gång i livet

  1. Rom är en av de mest spännande och historiska städerna i Europa.
  2. Det finns något för alla i Rom – oavsett om man gillar shopping, mat eller bara vill uppleva den unika atmosfären.
  3. I Rom kan man se några av världens mest kända sevärdheter, som Colosseum och Vatikanen.
  4. Rom är en mycket romantisk stad, och det finns inget bättre ställe att fira kärleken på än huvudstaden i Italien.
  5. Maten i Rom är helt fantastisk, och det finns massor av olika restauranger att välja mellan.
  6. Shoppingen i Rom är verkligen inte att leka med – här finns allt från exklusiva designerbutiker till små vintageaffärer.
  7. Nattlivet i Rom är mycket livligt, och det finns massor av olika barer och klubbar att välja mellan.
  8. Boendet i Rom är oftast billigare än i många andra europeiska storstäder, så det lönar sig att spara pengar på boendet för att sedan shoppa loss på Via Condotti!
  9. Resan till Rom ger en chans att lära känna den italienska kulturen på riktigt, och detta är en upplevelse som man aldrig kommer glömma.
  10. Oavsett hur många gånger man har besökt staden så finns det alltid nya saker att upptäcka –Rom aldrig tröttnar!

När man besöker Rom för första gången är det lätt att fastna i den magiska stämningen. Den eviga staden har något för alla – oavsett om du vill se de fantastiska historiska monumenten, handla i mysiga marknader eller bara njuta av en cappuccino på en liten uteservering.