Digitala verktyg: Smarta sätt att underlätta resan

Vi reser allt mer idag och i takt med att vår rörlighet ökat har de tekniska hjälpmedlen också gjort stora framsteg. Idag är det lättare än någonsin att boka biljetter, hotell, hitta de bästa matställena och till och med kommunicera lite på språket i det land där du befinner dig. Allt tack vare teknologin. Men vad är det egentligen som teknologin kan göra för dig när du reser, till exempel till Rom?

Fördelarna med att resa med teknologi

Eftersom allt fler tjänster erbjuds i digital version i den nya digitala eran så är det också allt fler saker som kan skötas via internet. Det finns många tjänster som hjälper dig att göra ditt liv smidigare och de flesta hotell, flyg och restauranger kan smidigt bokas via din telefon. Det finns också vissa saker som du själv kan göra för att göra ditt resande smidigare. Ett bra tips är att ladda ner ett VPN.

Håll dig säker när du reser

VPN står för “virtual private network” och det döljer och skyddar dina uppgifter från utomstående ögon. Ganska smidigt när man reser i främmande länder. Om du laddar ner och använder ett VPN när du reser så kommer din internetuppkoppling att vara helt dold och det är omöjligt för någon annan att se din aktivitet. Det minskar risken för att bli utsatt för hackare eller liknande.

Hitta bättre priser på hotell och flyg

Ett underskattat tips som många inte vet om är att du kan använda ett VPN för att hitta bättre priser på hotell och flyg. Ett VPN döljer din information vilket innebär att hemsidan som du vill köpa biljetterna ifrån inte vet vem du är. Det gör att priserna inte går upp om du går in på sidan många gånger. Du kanske har märkt att flygbiljetter eller biljetter från resebyråer ofta ökar i pris när du kollar på biljetterna eller destinationen upprepade gånger, men med ett VPN slipper du sådant då din information förblir dold och företaget bakom sidan får ej reda på någon personlig information om dig när du går in på sidan.

Dessutom brukar priserna för hotell och flyg vara olika beroende på från vilket land som du köper ifrån. Länder med högre levnadsstandard brukar erbjudas dyrare biljetter, medan biljetter som visas i ett land med sämre levnadsstandard brukar vara billigare. Det är därför en utmärkt idé att byta IP-adress, genom VPN-tjänsten, till en IP-adress från ett annat land. Du kan testa runt lite bland flera länder för att hitta landet med billigast priser.

Hitta de gömda matställena

Innan internet fanns var det svårt att veta vilka som var de bästa matställena i ett land. Oftast är den bästa maten lagad i något matstånd eller i någon liten gränd. Nu med internet är det mycket lättare att hitta de lokala ställena. Kolla på någon matblogg eller på sidor där turister kan betygsätta olika restauranger. Det är antagligen där du kommer att hitta den bästa maten!

Kommunicera med lokalbefolkningen via översättningsappar!

Något som inte alls var möjligt förr, men som är möjligt nu tack vare internet är att kommunicera mycket bättre med lokalbefolkningen. Innan var du tvungen att ta med en ordbok eller hoppas att någon talade engelska. Nu kan du enkelt översätta det du vill säga i olika program, söka och få svar direkt på eventuella frågor som du har och till och med använda appar som läser upp det du vill ha sagt på det lokala språket. Det finns alltså många fler valmöjligheter nu och det är lättare att kommunicera med andra, allt tack vare internet!

Så, där har vi det! En snabb lista över fördelarna med att resa med teknologi. Förhoppningsvis kommer du att kunna använda dessa när du reser till Rom, eller något annat ställe också för den delen. Utnyttja teknologin till din fördel när du reser och se till att du får ut så mycket av resandet som möjligt. Lycka till!