Milano: Vår guide till Italiens andra stad

I norra Italien, närmare bestämt i Lombardiet så ligger Milano vackert beläget. Med sina närmare 1,5 miljoner invånare så är Milano Italiens nästa största stad och välkänt för såväl mode som fotboll och matupplevelser i världsklass.

För att få ut max av resan till Milano så kommer här en enkel guide med handfasta tips, inspiration och nyttig information.

Shopping i Milano

Milano är verkligen känt för sin shopping och flera av de mest kända och exklusiva modehusen har också flagship stores i staden. De flesta ligger i närheten av Doumen i Galleria Vittorio Emanuele II. Där (eller i närheten) hittar du Dior, Bottega Veneta, Prada, Armani osv.

När är det bäst att åka till Milano?

Detta beror såklart helt på vad du vill få ut av din resa. Vädermässigt är det närmare 20 grader från maj till september, med en topp i juli då medeltemperaturen ligger runt 30 grader. Eftersom Milano ligger ganska nordligt för Italien så blir vintrarna relativt kyliga och medeltemperaturen brukar ligga ett par grader över noll från december till februari.

Hur går man på fotboll i Milano?

Det finns två stora fotbollslag i Milano som båda är topplag i den italienska högsta serien Serie A; Milan (AC Milan) och Inter (FC Internazionale). Att få tag på biljett är ingen omöjlighet så länge det inte är stormatcher såsom Champions League eller derby. Antingen kan du kolla utanför arenan innan matchstart då många årskortsinnehavare ”hyr” ut sina kort, eller så kan du kolla respektive lags hemsida.