Spela golf i Italien: Allt du behöver veta för golfresan

Italien är kanske inte känt som ett golfland, men det finns gott om banor över hela landet för den som är sugen på att åka på golfweekend eller bara kombinera semestern med en runda. Att det inte är ett typiskt golfland har också sina fördelar eftersom det inte är samma tryck på starttider och man behöver inte trängas med mängder med andra spelare. 

Kostnad för att spela i Italien

Att spela golf är ganska billigt i Italien, greenfee ligger på runt 50€ för vardagar och lite mer på helgen (60-80€). Det är inte helt lätt att hitta information på något annat språk än italienska men det börjar även här dyka upp en del onlinebokningssystem och söktjänster. 

Lättast är kanske att boka via en golfspecialist som erbjuder färdigpaketerad resor. Då kan man få en veckoresa för runt 10.000 kr med flyg och boende tillsammans med färdigbokade tider för alla dagar. Bokar du med en lokal aktör så kan du hitta kortare erbjudanden och också få bättre priser.

Golfbanor i Italien

Italien är lite speciellt vad gäller golf då nästan alla banor tidigare varit medlemsklubbar som inte varit öppna för utomstående. Det har dock ändrats avsevärt de senaste åren och numera välkomnar man tillfälliga besökare som ett sätt att locka fler turister och öka intresset för att spela golf i Italien. 

De flesta golfbanorna i Italien ligger i de norra delarna av Italien vilket antagligen har två anledningar. Dels så är det där industri och pengar historiskt funnits, och det är också här det finns bra terräng som passar för golf. Av de cirka 250 banorna som finns i landet så ligger mindre än 5% av dem söder om Rom om man bortser från Sicilien. Framförallt är det runt Milano som det är tätast med golfbanor.